13 Ocak 2013 Pazar

Vizyonda Kanunsuzlar (Lawless)

Kanunsuzlar Film Afişi
Burak daha gitmeden önce evde izlemiştik Lawless'ı. Vizyona girip girmediğine bakmamışız. Hafta sonu sinema haberlerinde vizyona girdiğini duyduğumda şaşırdım. Madem vizyonda ben de ev sinema severi olarak güncel filmimiz hakkında yorumları yazayım dedim.  
Öncelikle izlerken film uzun gibi geldi bana çünkü ilk dakikalar fazla akıcı değildi. Sonra birden bire açıldı , olaylar ardı arkasına geldi. Oyuncu kadrosu, farklı konusu ve gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması dikkatimi çekti. Filmin konusu şöyle: Amerika'da içkinin yasak olduğu dönemde üç erkek kardeş işlettikleri lokantayı kullanarak kaçak içki üretip pazarlarlar. Bulundukları kasabada polis dahil herkes bu aileye saygı duyar çünkü büyük kardeşin ölümsüz olduğuna dair söylentiler vardır. Başına gelen kazalara rağmen hep bir şekilde kurtulmuştur ve görünürde kimsenin hakkını yemezler. Ürettikleri içki de kaliteli olunca kimse bu kardeşlere dokunmaz. Ta ki kasabaya gönderilen yeni üst düzey yetkiliye kadar. Bu yetkili hem acımasız hem de kanunlara uymayanları asla affetmeyen bir yapıya sahiptir. İki büyük kardeş bu adamceğizden çekindikleri için daha dikkatli çalışmaya karar verir. Ancak en küçükleri bir an önce zengin olup sevdiği kızı etkilemek istemektedir. Bunun için büyük ağabeyinin boğazından kesilip hastanede yattığı zamanı fırsat bilir. Yavaş yavaş en yakın arkadaşıyla ürettiği içkileri pazarlamaya başlar. Ve her seferinde daha büyük sevkiyatlar yapar. Üretim için ormanın derinliklerinde bir işletme kurar. Burada daha fazla içki elde edip pazarlar. Ancak bir gün rüyasından uyanır. Sevgili kötü adamımız bunları takip eder, üretimhaneyi basar. Küçük kardeşin arkadaşını öldürür. Küçük kardeş intikam almak için bu adamın üzerine gider. O ise tüm polis teşkilatını toplamış onu yol üzerindeki bir köprüde bekliyordur. Yavrucak intikam ateşiyle ona hamle yapacakken iki büyük ağabey yardıma gelir. Çatışma başlar. Polisler bu duruma daha fazla dayanamayıp kendilerini de yakmak istemezler ve silahları bırakırlar. İki büyük ağabey delik deşik olur yere yığılır. Küçük kardeş de vurulmuştur ancak son güçle kalkar, yaralı kötü adamın peşinden gider ve köprünün tam ortasında intikamını alır. Şimdi sanırsınız ki bu kardeşceğizler öldü. Cık ölmedi. Hele ki büyük kardeşin boğazını kestiler yine de dayandı 4-5 kurşun yarasıyla ölünür mü hiç :)) Son sahnede birkaç sene atlanır ve hepsi evli-mutlu-çocuklu üçleminde gösterilir. Kanunsuzluk son bulmuştur. İçki yasağı kalkmıştır. Tabi ki kadınlar adamları yola getirmiştir :) 
Kanunsuzlar (Lawless) güzeldi. Tavsiye ederim. Nedense gerçek yaşam öyküleri beni çok etkiliyor. Hatta filmin sonunda bu hikayeyi yaşamış olan gerçek kişilerin fotoğrafları ve şimdi nerede oldukları da paylaşılmış. Belki de bu yüzden sevdim filmi, kim bilir? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder