21 Ocak 2013 Pazartesi

Once Upon A Time (Bir Varmış Bir Yokmuş)

Yeni bir diziye başladım. House'dan sevdiğim oyuncu Jennifer Morrison'u görünce dikkatimi çekti. İsmi "Once Upon A Time(Bir Varmış Bir Yokmuş)". Adın da anlaşılacağı gibi masalları bir daha görüyoruz bu dizide. Hepsi tanıdık kahramanlar, mekanlar ama masalların gidişatı ve sonuçları biraz daha farklı. Hiç ummadığınız bir anda beklemediğiniz bir karakter orta ya çıkıyor. Veya gerçekleşen olaylar karakterlerin oluşmasını sağlıyor ve nasıl ortaya çıktığına şahit oluyorsunuz. Mesela Kırmızı Başlıklı Kız'da bildiğimiz olay Kurt'un onu ve ninesini yemesiydi. Ama dizide Kurt'un ta kendisi aslında Kırmızı Başlıklı Kız. 
Bir Varmış Bir Yokmuş'un konusu ana hatlarıyla şöyle: Pamuk Prenses'in üvey annesi Kötü Kraliçe ondan öç almak ister ve çok kuvvetli bir büyü yapar. Ülkedeki herkesi Bilinmeyen Yer diye adlandırdığı bir yere gönderir yani dünyamıza. Laneti kaldırmanın tek bir yolu vardı Pamuk Prenses'in kızı. Büyü etkisini göstermeden önce Prenses Gepetto'ya büyülü ağaçtan bir dolap yaptırır ve kızını içerisine koyar. Dünyaya onlardan farklı bir yere gönderir. Tam 28 yıl sonra bu kız bir şekilde annesinin ve ülkedeki herkesin hapis gibi yaşadığı şehre kurtarıcı olarak gelecektir. Ancak şehirde Kötü Kraliçe ve Büyücü hariç kimse nereden geldiklerini, nerede doğduklarını hatta o şehirden başka bir yer olup olmadığını bilmez, merak da etmez. Hafızları tamamen silinmiştir. 28 yıl geçer. Kurtarıcı şehre gelir ve olaylar başlar. 
Dizide aklınıza gelebilecek her masal kahramanı yer alıyor; Uyuyan Güzel, Gepetto, Pinokyo, Cricket(Cırcır Böceği), Kötü Kraliçe, Pamuk Prenses, Frankestein, Yakışıklı Prens, Kaptan Hook, Kırmızı Başlıklı Kız, Mulan, Yedi Cüceler, Periler, Şapkacı, Harikalar Diyarı ve Kraliçesi, Kral Midas ve daha çoğu... Hepsinin hikayesi daha farklı. Hayal gücünün kalıp tanımaması ve herkesçe bilinen masalların korkmadan yeniden uyarlanması çok hoşuma gitti. Bu defa farklı noktalara değinilmesi, masalların yeniden yazılması çok eğlenceli olmuş. Beğendim, dikkatimi çekti. Masallara farklı bir yönden bakmak isteyenler için tavsiye ederim. İyi seyirler :))

2 yorum: